Maak je afspraak

Keuken ontwerp

Ontwerp filosofie

“We bedienen onze klant zoals we zelf ook geadviseerd zouden willen worden” is één van onze uitgangspunten. Onze keukendesigners zoeken naar de meest praktische en mooiste oplossing, passend bij uw woon- en kookwensen. Dit is niet altijd de goedkoopste oplossing maar wel de meest waardevolle!

Om dit persoonlijke design uit te werken zoeken we altijd naar een goede balans tussen maatwerk- en productie leveranciers. Dit maakt het ontwerpen flexibel. Ook hier is het onze keukenadviseur die de kwaliteit van het ontwerp en advies bepaald.

Beginnen met schetsen

Tijdens het eerste of tweede adviesgesprek maken we altijd een handschets van de gewenste situatie. Deze schets gebruiken we vervolgens als leidraad voor het ontwerpen van een fotorealistisch 3D keukenontwerp.

Fotorealistisch ontwerp

Met zo’n 3D fotorealistisch keukenontwerp krijg je een goed beeld van een nieuwe keuken. Het keukenontwerp biedt vervolgens weer nieuwe gespreksstof. Zo komt het keukenontwerp steeds dichter bij de wens en bij de realisatie van een droomkeuken.

Van schets naar 3D ontwerp

Op deze afbeelding zie je een mooi voorbeeld van hoe een keukenschets tot leven komt in een lijntekening en vervolgens naar een fotorealistisch 3D ontwerp.

Meestal neemt het maken van een 3D keukenontwerp ongeveer een week tot twee weken in beslag. Daarna maken we weer een vervolgafspraak om het keukenontwerp te presenteren en door te nemen.

Voorbeeld keukenontwerp

Om u een idee te geven van hoe een Tolkamp 3D keukenontwerp er uiteindelijk uit komt te zien hebben we hier een mooi en recent voorbeeld voor u uitgelicht.

We kregen de vraag of Tolkamp een keuken kon maken waarin kookworkshops worden gehouden in het Steampunk thema. Een mooie uitdaging; echt iets voor Tolkamp! Vol inspiratie zijn de onze keukendesigners aan de slag gegaan met deze uitdaging. Uiteindelijk hebben ze dit bijzondere 3D ontwerp mogen presenteren.

Een Steampunk interieur maakt veel gebruik van koper, brons, leer en hout. Het is een stijl die teruggaat in de tijd. Victoriaanse elementen worden gecombineerd met techniek uit lang vervlogen tijden. Stoommachines en tandwielen zijn onder andere belangrijke elementen in deze stijl.

Laat ook een keuken ontwerp maken

Bent u opzoek naar keuken inspiratie of wilt u graag een uw keuken laten ontwerpen door onze keukendesigners? Maak dan een afspraak. Wie weet presenteren we binnenkort aan u ook uw keukenwens.