Maak je afspraak

Stoomoven recept: Chocolade tulband met roomsaus

Wil je eens wat nieuws uitproberen in je stoomoven? Probeer dit recept dan eens. Wie ga jij blij maken met deze heerlijke tulband met roomsaus?  

Ingrediënten

Tulband

  • 225 pure chocolade 
  • 300 ml olijfolie
  • 300 gram suiker
  • 1 vanille stokje
  • 6 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 cranberries
  • 2 tl vijfkruidenpoeder

Roomsaus

  • 200 gram suiker
  • 240 gram slagroom
  • 125 gram roomboter
  • ½ vanille stokje
  • 1 eetlepel maïzena 
  • Snuf zout

Benodigdheden:

  • Kom 
  • Tulband bakvorm 

Bereiding

Tulband

1). Vet de je tulbandvorm goed in met gesmolten boter en bestuif daarna elk hoekje met wat bloem zodat de hele vorm een klein beetje bestoven is. Klop de overtollige bloem uit de vorm boven je aanrecht.

2). Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een stoomovenpan. Dek de pan af met huishoudfolie en schuif de pan in de stoomoven. Stoom gedurende 10 minuten op 80 graden.

3). Ondertussen roer je de suiker, vanillemerg, olijfolie en eieren tot een romig mengel. De eieren moeten goed opgenomen zijn. Daarna voeg je het zelfrijzend bakmeel toe.

4). Ondertussen is de chocolade gesmolten. Deze kun je nu toevoegen aan het mengsel. Voeg daarna ook de cranberries en de kruiden toe.

5). Giet het beslag in de ingevette tulband vorm en schuif deze in de oven. Stoom de tulband in ca. 55 minuten gaar op 100 graden.

6). Controleer met een saté prikker of de cake gaar is en laat deze daarna 5 minuten rusten.

Roomsaus

1). Meng de slagroom, suiker, vanille, boter en zout in een pannetje en breng het mengsel aan de kook.

2). In een apart kommetje meng je de maïzena en een beetje water tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus vervolgens ca. 1 minuut doorkoken.

Serveer de saus over de tulband

Bron: Miele.nl